ΠΡΟΛΗΨΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ-HPV

Πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη για τα Κονδυλώματα – HPV

Η πρόληψη έχει κυρίαρχο ρόλο και σημασία στις παθήσεις που σχετίζονται με τον HPV. Ο Γυναικολόγος Δρ. Καράμπελας Αλέξης που διατηρεί το ιατρείο του στη Γλυφάδα  είναι εξειδικευμένος και πιστοποιημένος στις  HPV λοιμώξεις (μέλος της Ευρωπαϊκής  και Ελληνικής εταιρίας παθολογίας τραχήλου και κολποσκόπησης) και στην παθολογία τραχήλου. Είναι υποστηρικτής των μεθόδων πρόληψης και εξηγεί σε όλες του τους ασθενείς τα οφέλη από την πρόληψη του  HPV.

Για τις παθήσεις που σχετίζονται με HPV διαθέτουμε μεθόδους αποτελεσματικές για την πρόληψη και ο Γυναικολόγος εφαρμόζει αποτελεσματικές μεθόδους όταν χρειάζεται για την θεραπεία των παθήσεων αυτών.

Η πρόληψη στηρίζεται στην πρωτογενή πρόληψη με τον εμβολιασμό με το μοναδικό στην διάθεση μας  9-δύναμο εμβόλιο του καρκίνου της Μήτρας.

Γίνεται σε τρείς δόσεις από 9 έως 26 έτη της γυναίκας αποτελεσματικότερα αλλά μία γυναίκα μπορεί να εμβολιαστεί και μέχρι τα 45 έτη της. Πρόκειται για ένα εμβόλιο που θα βοηθήσει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό της σύστημα, να αντιμετωπίσει την επίμονη λοίμωξη HPV για να μην φτάσει στο σημείο να κάνει υψηλόβαθμη δυσπλασία και να εμφανίσει κονδυλώματα γεννητικά αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως το πέος του άντρα ή το στοματοφάρυγγα.

Διαθέτουμε και την δευτερογενή πρόληψη για την οποία ο Γυναικολόγος Δρ. Καράμπελας Αλέξης είναι εξειδικευμένος να εφαρμόζει με όλα τα μέσα που διαθέτει η σύγχρονη επιστήμη, την ανίχνευση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και των σοβαρών δυσπλασιών.

Μπορεί επίσης να προληφθεί ή να βρεθεί έγκαιρα μέσω της τακτικής εξέτασης και της παρακολούθησης της θεραπείας. Αυτή στηρίζεται στο τεστ Παπανικολάου (ή Pap smear) και το test pap υγρής φάσης (thin prep) που αναζητά τις παθολογικές κυτταρικές αλλαγές στον τράχηλο που μπορεί να γίνουν δυσπλασίες και καρκίνος σε λίγες περιπτώσεις του τραχήλου της μήτρας αν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα.

Το DNA MRNA  HPV αναζητά τον ιό που μπορεί να προκαλέσει αυτές τις κυτταρικές αλλαγές με μεγάλη ασφάλεια και ακρίβεια. Εάν ο Γυναικολόγος σας διαπιστώσει μη φυσιολογικά αποτελέσματα από μια εξέταση ελέγχου του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, επικοινωνεί μαζί σας και σας δίνει τι σωστές οδηγίες και την απαραίτητη αγωγή.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας των οξυτενών κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων που εφαρμόζει ο γυναικολόγος Δρ. Καράμπελας Αλέξης περιλαμβάνουν: τοπικά φάρμακα (τριχλωροξικό οξύ,podofilox και iiquimod) και χειρουργικές θεραπείες (κρυοθεραπεία-κρυοπηξία, laser CO2, χειρουργική εκ τομή). Ωστόσο, το ποσοστό υποτροπής των κονδυλωμάτων παραμένει πολύ υψηλό και για αυτό ο Γυναικολόγος Καράμπελας Αλέξης χρησιμοποιεί ολοκληρωμένες προσεγγίσεις ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, οδηγίες υγιεινής και μέτρων πρόληψης ώστε να διαρκέσει η θεραπεία για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.

Ο στόχος της θεραπείας είναι η αφαίρεση ορατών κονδυλωμάτων και η μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του ιού.

Οι Χειρουργικές θεραπείες μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιηθούν με τοπική αναισθησία συνήθως για περισσότερα κονδυλώματα. Ο Γυναικολόγος Δρ. Καράμπελας Αλέξης θεωρεί και έχει εφαρμόσει με μεγάλη επιτυχία την θεραπεία με LASER CO2 καθώς φαίνεται να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το αποτέλεσμα, ελάχιστο σημάδι στην περιοχή εξάχνωσης, αναίμακτα και ανώδυνα με εφαρμογή συνήθως τοπικού αναισθητικού.