ΤΟΚΕΤΟΣ

Η περίοδος της κύησής σας ολοκληρώνεται με τον τοκετό και τη γέννηση του μωρού σας που θα σας ομορφύνει τη ζωή σας. Για τον τοκετό θα πρέπει να έχετε υπ’όψιν σας τα ακόλουθα:

Με τον όρο φυσιολογικός τοκετός εννοούμε, τη μοναδική φυσική διαδικασία κατά την οποία, η μήτρα της επιτόκου, με ρυθμικές έντονες συστολές, σπρώχνει το έμβρυο, που συμμετέχει με βοηθητικές κινήσεις, προς την έξοδο και ουσιαστικά προς τον κόσμο, στον οποίο θα ζήσει.

Παραδοσιακά ο φυσιολογικός Κολπικός τοκετός περιλαμβάνει 3 στάδια :

1ο στάδιο -διαστολή του τραχήλου της μητέρας

Οι δυνατές ρυθμικές συστολές της μήτρας προκαλούν σταδιακή διαστολή του τραχήλου της μήτρας. Συνήθως διαρκεί αρκετές ώρες , ωστόσο κατά το στάδιο αυτό την κατάλληλη στιγμή μπορεί να επιλέξει η μητέρα την επισκληρίδιο αναλγησία για να είναι άνετη ανώδυνη η διαδικασία καθώς η ένταση και η συχνότητα των συστολών, δεν είναι η ίδια σε όλες της μητέρες. Αρχικά, είναι χαμηλής έντασης όσο, ενώ όσο συχνότερες γίνονται οι συστολές, τόσο ετοιμάζεται η έξοδος του παιδιού δια του τραχήλου της μήτρας. Όταν φτάσει σε πλήρη διαστολή γνωστή ως τελεία διαστολή, η διαδικασία μεταβαίνει στο 2ο στάδιο

2ο στάδιο -κάθοδος του εμβρύου

Στις συντονισμένες αυτές συστολές, το έμβρυο σας διέρχεται κατεβαίνοντας σταδιακά, διά της γεννητικής οδού. Η επίτοκος το βιώνει ως έντονη επιθυμία να σφιχτεί και να γεννήσει το παιδί της. Όλη η διαδικασία βρίσκεται υπό την απρόσκοπτη επίβλεψη και την καθοδήγηση του Γυναικολόγου Μαιευτήρα Δρ. Καράμπελα Αλέξη. Με τον κατάλληλο ρυθμό εξώθησης, προβάλλει αρχικά, το κεφαλάκι του μωρού. Στη φάση της τελικής εξόδου, ο Μαιευτήρας, μπορεί να επιλέξει να κάνει μία μικρή τομή στο δέρμα του περινέου, προκειμένου, να διευκολυνθεί η έξοδος των ώμων και τελικά, όλου του σώματος του μωρού. Η εν λόγω τομή που συρράβεται με ενδοδερμική ραφή για τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα. Στην συνέχεια απολινώνεται ο ομφάλιος λώρος, και το νεογέννητο μωρό τοποθετείται στον κατάλληλο χώρο φροντίδας δίπλα σας.

3ο στάδιο -έξοδος του πλακούντα

Μετά από τον τοκετό του νεογνού , η μήτρα συνεχίζει τις συστολές, και αποβάλλει εξωθώντας ότι έχει απομείνει μέσα της, δηλαδή, τους ιστούς του πλακούντα και τους διάφορους υμένες που περιέβαλαν το έμβρυο δημιουργώντας τον εμβρυικό σάκο.

Τέλος, ο Μαιευτήρας Δρ. Καράμπελας Αλέξης ελέγχει πάντα τη μήτρα και αποκαθιστά τυχόν εκδορές η ρήξεις που υπάρχουν στον τράχηλο της μήτρας, στον κόλπο και το περίνεο της μητέρας.

Είναι γνωστό ότι ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Δρ. Καράμπελας Αλέξης, είναι ένθερμος οπαδός του φυσιολογικού τοκετού με υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε γυναίκες που κυοφορούν για πρώτη φορά. Ενδεικτικό της νοοτροπίας μας είναι ότι η γυναίκα προετοιμάζεται σε όλη της τη ζωή και της κύησης να περατώσει ένα φυσιολογικό τοκετό. Στο ιατρείο μας, αλλά και στα Μαιευτήρια παρέχονται τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού για όλες τις υποψήφιες μαμάδες. Τα μαθήματα διενεργούνται από πιστοποιημένες Μαίες και έχουν μόνο οφέλη για την προετοιμασία και την αποβολή του άγχους που, πολλές φορές συνοδεύει της νέες μητέρες, τα ζευγάρια άλλα και τις μητέρες που έχουν ήδη κάνει παιδί, αλλά βιώνουν ιδιαιτερότητες στην εγκυμοσύνη τους.

Σε ειδικές περιπτώσεις που η ίδια η επίτοκος γυναίκα επιθυμεί για σεβαστούς προσωπικούς λόγους να μην θέλει να υποστεί τον πολύωρο τοκετό ή υπάρχουν συγκεκριμένοι ιατρικοί λόγοι που είναι μέριμνα του Γυναικολόγου Δρ. Καράμπελα Αλέξη να εντοπίσει για την ασφάλεια της ίδιας και του εμβρύου οδηγούμαστε στον τοκετό δια της καισαρικής τομής. Πρόκειται για μια διαδικασία τεχνητού μικρού χειρουργικού τοκετού, για την οποία ο Μαιευτήρας πραγματοποιεί τομή ευθεία και πολύ χαμηλά στην περιοχή της κοιλιάς και τη μήτρα της γυναίκας, από όπου, γεννιέται το νεογνό. Φυσικά ακολουθεί συρραφή με πλήρη ασφαλή και ελάχιστα τραυματική σύγκλειση.

Ο Δρ. Καράμπελας Αλέξης, είναι ιδιαίτερα έμπειρος Μαιευτήρας που έχει διακριθεί σε όλα τα Μαιευτήρια που έχει εργαστεί, με μεγάλο αριθμό τοκετών στην ιατρική πορεία του έχοντας την τύχη να φέρει στον κόσμο πολλά υγιή μωρά και να είναι το ίδιο ευτυχής με τους γονείς τους. Ο Ιατρός έχει πλήρη συνείδησή και γνώση των πολλών πλεονεκτημάτων του Φυσιολογικού τοκετού αλλά πάντα λειτουργεί με ιατρική συνείδηση και ψυχραιμία και όπου πρέπει περατώνει τον τοκετό με Καισαρική τομή, για όλα είναι ενήμερη η μητέρα.

Ο κ Αλέξιος Καράμπελας  γυναικολόγος που διατηρεί το ιατρείο του στη Γλυφάδα , είναι ένας νέος σύγχρονος αλλά και έμπειρος Μαιευτήρας που έχει διακριθεί σε όλα τα Μαιευτήρια που έχει εργαστεί, με μεγάλο αριθμό τοκετών στην ιατρική πορεία του έχοντας την τύχη να φέρει στον κόσμο πολλά υγιή μωρά και να είναι το ίδιο ευτυχείς με τους γονείς τους. Ο Γυναικολόγος Κ Καράμπελας έχει πλήρη συνείδησή και γνώση των πολλών πλεονεκτημάτων του Φυσιολογικού τοκετού αλλά πάντα λειτουργεί με ιατρική συνείδηση και ψυχραιμία και όπου πρέπει περατώνει τον τοκετό με Καισαρική τομή, για όλα είναι ενήμερη η μητέρα