ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η κολποσκόπηση είναι μια απλή, εξειδικευμένη και γενικά ανώδυνη διαδικασία.

Ο Γυναικολόγος Δρ. Καράμπελας Αλέξης εξετάζει προσεκτικά τον τράχηλό της μήτρας σας, τον κόλπο και το αιδοίο αλλά και την υπόλοιπη γεννητική περιοχή για σημεία νόσου και βλαβών σχετιζόμενων με HPV.

Κατά τη διάρκεια της κολποσκόπησης, ο έμπειρος Γυναικολόγος χρησιμοποιεί ένα ειδικό όργανο που ονομάζεται κολποσκόπιο με συγκεκριμένη χρήση τοπικών χρώσεων και φίλτρων ώστε να εντοπίσει μια ασυνήθιστη περιοχή κυττάρων κατά τη διάρκεια της κολποσκόπησης ώστε εάν χρειαστεί να συλλεχθεί ένα δείγμα ιστού (βιοψία) για ιστολογική εξέταση και ανοσοιστοχημεία ( p16, ki-67),πάντα σε συνδυασμό με την κυτταρολογία όπως το τεστ Παπ και το Thin prep αλλά και το DNA MRNA TEST.

Πολλές γυναίκες αισθάνονται υπερβολικό άγχος πριν από τις εξετάσεις κολποσκόπησης, αλλά αυτό αποτελεί χρέος του Γυναικολόγου Δρ. Καράμπελα Αλέξη να εξηγήσει ότι πρόκειται για μια απλή διαγνωστική εξέταση, σημαντική για την υγεία της γυναίκας. Ο Γυναικολόγος σας εξηγεί τη διαδικασία που πρέπει να γνωρίζετε κατά τη διάρκεια της κολποσκόπησης για να αισθανθείτε άνετα.