ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ

Υψηλής ευκρίνειας υπέρηχος που αποσκοπεί στον έλεγχο της μήτρας, του ενδομήτριου και των ωοθηκών

Το γυναικολογικό υπερηχογράφημα στο ιατρείο του Γυναικολόγου Δρ. Καράμπελα Αλέξη στη Γλυφάδα  είναι υψηλής ευκρίνειας υπέρηχος που αποσκοπεί στον έλεγχο της μήτρας, του ενδομήτριου και των ωοθηκών. Γίνεται συνήθως διακολπικά επιτρέπωντας καλύτερη απεικόνιση. Ωστόσο, εφόσον γυναικολογικό υπερηχογράφημα είναι απαραίτητο (για παράδειγμα σε νεαρά κορίτσια που δεν έχουν σχέσεις), η εξέταση μπορεί να γίνει δια κοιλιακά αλλά με κάποιους περιορισμούς στην ευκρίνεια της εικόνας.

Η εξέταση είναι ανώδυνη και διαρκεί μερικά λεπτά. Η διαδικασία γίνεται με κενή ουροδόχο κύστη η διακολπική απεικόνιση. Τα αποτελέσματα της εξέτασης είναι διαθέσιμα άμεσα από τον Γυναικολόγο και δίνονται γραπτά.

Πραγματοποιώντας ένα γυναικολογικό υπερηχογράφημα μπορούμε να διαγνώσουμε καλοήθεις όγκους της μήτρας όπως τα ινομυώματα και να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή, τους όγκους και τα μορφώματα των ωοθηκών καθώς και παθήσεις του ενδομήτριου όπως ενδομητριακοί πολύποδες, ινομυώματα, ενδομήτρια σπειράματα και την ανώμαλη πάχυνση ενδομήτριου.

Μπορούμε επίσης να παρακολουθήσουμε την ωρίμανση των ωοθυλακίων σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας ή υποβάλλονται σε θεραπεία πρόκλησης ωορρηξίας. Το απλό γυναικολογικό υπερηχογράφημα μπορεί να εμβαθύνει με πληροφορίες για τη ροή του αίματος σε συγκεκριμένα μορφώματα όπως στις ωοθήκες σε περίπτωση κυστικών όγκων και αυτό γίνεται με το ειδικό έγχρωμο υπερηχογράφημα Doppler.

Η εξέταση αυτή μας βοηθάει να ξεχωρίσουμε του πιο ύποπτους για κακοήθεια όγκους και να ορίσουμε τον ιδανικότερο τρόπο παρακολούθησης και την θεραπεία.

Το τρισδιάστατο γυναικολογικό υπερηχογράφημα 3D χρησιμοποιείται για την απεικόνιση συγγενών ανωμαλιών της μήτρας (όπως η δίκερως μήτρα) και παθήσεις του ενδομήτριου (όπως πολύποδες ή ινομυώματα που αναπτύσσονται μέσα στη μήτρα).

Η διενέργεια του Γυναικολογικού υπερήχου από ειδικό γυναικολόγο και συγκεκριμένα του χειρουργού και ενδοσκόπου Γυναικολόγου Δρ. Καράμπελα Αλέξη επιτρέπει να συζητήσει άμεσα τα ευρήματα με τον ασθενή για την αποφυγή άσκοπου άγχους και της ανούσιας αγωνίας. Σε μία επίσκεψη αποκτά πλήρη εικόνα και γνώση ο ασθενής για την κατάσταση του, και προτείνονται άμεσες λύσεις.

Ο Μαιευτήρας Γυναικολόγος διαθέτει πολυετή εμπειρία για την τέλεση μαιευτικού υπερηχογραφήματος και επίσης διαθέτει την απαραίτητη ειδική Άδεια από το ΚΕΣΥ-(Αθήνα 12-12-2019, Αρ. Πρωτ. Γ5α/ Γ.Π. 74432).